Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/20.500.11851/11127
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Yalçın, Meryem | - |
dc.date.accessioned | 2024-04-06T08:03:30Z | - |
dc.date.available | 2024-04-06T08:03:30Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Yalcin, M. (2023). Türk Yemek Kültür Mirasının Coğrafyası, Kaynağı Ve Evreleri. Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi, 8(2), 128-142. | - |
dc.identifier.issn | 2548-091X | - |
dc.identifier.issn | 2459-0185 | - |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.56252/turktarars.1317517 | - |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11851/11127 | - |
dc.description.abstract | Toplumların yemek kültürlerinin incelenmesi, toplumsal bağlamı yüksek birçok yaşamın tüm katmanlarına ışık tutmakta ve bu açısından da ele alındığında çalışma kapsamını açısından zengin bir bakış açısı ve içerik oluşturmuştur. Yemek bireysel ve toplumsal yönleri olan ve birçok sair etkileyicisi olan bir kültürel unsurdur. Bu kültürel katmanlar çevresel, sosyo-ekonomik ve tarihsel faktörlerin anlaşılması açısından iklim, yerleşim, tüketim kaynakları, teknoloji, ekonomi, siyaset, din, aile yapısı, gelenek ve görenekler vs. gibi yapı taşlarıyla şekillenerek yemek kültürünü ortaya çıkarmaktadır. Bunun yanında Asya, Avrupa ve Afrika’nın kesişim noktası Anadolu, birçok medeniyetin buluştuğu ve beraberinde getirdiği yemek kültürünü sayısız bilgi ve tecrübeyi bünyesinde biriktirmesine kaynak sağlamıştır. Bunun için çalışmanın derinlemesine perspektif geliştirmesi amacıyla kronolojik bir alan yazın araştırması yapılarak | en_US |
dc.description.abstract | Türk kültürünün coğrafi, ekolojik ve ekonomik yapısına, tarihsel süreç içinde ekonomik düzeyine, devletine, aile yapısı ve yaşamın örgütlenmesine ışık tutması hedeflenmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | Examining the food cultures of societies sheds light on all layers of life with a high social context and has formed the scope of the study in this respect. These layers include climate, settlement, consumption resources, technology, economy, politics, religion, family structure, traditions and customs, etc. in terms of understanding environmental, socio-economic and cultural factors. It reveals the food culture by being shaped by building blocks such as. In addition, Turkish food culture has provided a source for the accumulation of countless knowledge and experiences that various civilizations have developed by articulating. For this purpose, a chronological literature research was conducted in order to develop an in-depth perspective of the study | en_US |
dc.description.abstract | It is aimed to shed light on the geographical, ecological and economic structure of Turkish culture, its economic level in the historical process, its state, family structure and organization of life. | en_US |
dc.language.iso | tr | en_US |
dc.relation.ispartof | Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi | en_US |
dc.relation.ispartof | Journal of Turkish Historical Researches | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Yemek Kültürü | en_US |
dc.subject | Türkiye Coğrafyası | en_US |
dc.subject | Tarihsel Evreler | en_US |
dc.subject | Miras | en_US |
dc.subject | Kimlik | en_US |
dc.subject | Turkish Geography | en_US |
dc.subject | Culinary Culture | en_US |
dc.subject | Historical Periods | en_US |
dc.subject | Heritage | en_US |
dc.subject | Identity | en_US |
dc.title | Türk Yemek Kültür Mirasının Coğrafyası, Kaynağı Ve Evreleri | en_US |
dc.title.alternative | Geography, Sources And Periods Of Turkish Dining Cultural Heritage | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.department | TOBB ETU Interior Architecture and Environmental Design | en_US |
dc.identifier.volume | 8 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 128 | en_US |
dc.identifier.endpage | 142 | en_US |
dc.authorid | 0000-0003-1836-4243 | - |
dc.institutionauthor | Yalçın, Meryem | - |
dc.identifier.doi | 10.56252/turktarars.1317517 | - |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
item.openairecristype | http://purl.org/coar/resource_type/c_18cf | - |
item.fulltext | No Fulltext | - |
item.cerifentitytype | Publications | - |
item.openairetype | Article | - |
item.languageiso639-1 | tr | - |
item.grantfulltext | none | - |
crisitem.author.dept | 06.04. Department of Interior Architecture and Environmental Design | - |
Appears in Collections: | İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü / Department of Interior Architecture and Environmental Design |
CORE Recommender
Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.