Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11851/11127
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorYalçın, Meryem-
dc.date.accessioned2024-04-06T08:03:30Z-
dc.date.available2024-04-06T08:03:30Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationYalcin, M. (2023). Türk Yemek Kültür Mirasının Coğrafyası, Kaynağı Ve Evreleri. Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi, 8(2), 128-142.-
dc.identifier.issn2548-091X-
dc.identifier.issn2459-0185-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.56252/turktarars.1317517-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11851/11127-
dc.description.abstractToplumların yemek kültürlerinin incelenmesi, toplumsal bağlamı yüksek birçok yaşamın tüm katmanlarına ışık tutmakta ve bu açısından da ele alındığında çalışma kapsamını açısından zengin bir bakış açısı ve içerik oluşturmuştur. Yemek bireysel ve toplumsal yönleri olan ve birçok sair etkileyicisi olan bir kültürel unsurdur. Bu kültürel katmanlar çevresel, sosyo-ekonomik ve tarihsel faktörlerin anlaşılması açısından iklim, yerleşim, tüketim kaynakları, teknoloji, ekonomi, siyaset, din, aile yapısı, gelenek ve görenekler vs. gibi yapı taşlarıyla şekillenerek yemek kültürünü ortaya çıkarmaktadır. Bunun yanında Asya, Avrupa ve Afrika’nın kesişim noktası Anadolu, birçok medeniyetin buluştuğu ve beraberinde getirdiği yemek kültürünü sayısız bilgi ve tecrübeyi bünyesinde biriktirmesine kaynak sağlamıştır. Bunun için çalışmanın derinlemesine perspektif geliştirmesi amacıyla kronolojik bir alan yazın araştırması yapılaraken_US
dc.description.abstractTürk kültürünün coğrafi, ekolojik ve ekonomik yapısına, tarihsel süreç içinde ekonomik düzeyine, devletine, aile yapısı ve yaşamın örgütlenmesine ışık tutması hedeflenmiştir.en_US
dc.description.abstractExamining the food cultures of societies sheds light on all layers of life with a high social context and has formed the scope of the study in this respect. These layers include climate, settlement, consumption resources, technology, economy, politics, religion, family structure, traditions and customs, etc. in terms of understanding environmental, socio-economic and cultural factors. It reveals the food culture by being shaped by building blocks such as. In addition, Turkish food culture has provided a source for the accumulation of countless knowledge and experiences that various civilizations have developed by articulating. For this purpose, a chronological literature research was conducted in order to develop an in-depth perspective of the studyen_US
dc.description.abstractIt is aimed to shed light on the geographical, ecological and economic structure of Turkish culture, its economic level in the historical process, its state, family structure and organization of life.en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.ispartofTürk Tarihi Araştırmaları Dergisien_US
dc.relation.ispartofJournal of Turkish Historical Researchesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYemek Kültürüen_US
dc.subjectTürkiye Coğrafyasıen_US
dc.subjectTarihsel Evreleren_US
dc.subjectMirasen_US
dc.subjectKimliken_US
dc.subjectTurkish Geographyen_US
dc.subjectCulinary Cultureen_US
dc.subjectHistorical Periodsen_US
dc.subjectHeritageen_US
dc.subjectIdentityen_US
dc.titleTürk Yemek Kültür Mirasının Coğrafyası, Kaynağı Ve Evrelerien_US
dc.title.alternativeGeography, Sources And Periods Of Turkish Dining Cultural Heritageen_US
dc.typeArticleen_US
dc.departmentTOBB ETU Interior Architecture and Environmental Designen_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage128en_US
dc.identifier.endpage142en_US
dc.authorid0000-0003-1836-4243-
dc.institutionauthorYalçın, Meryem-
dc.identifier.doi10.56252/turktarars.1317517-
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
item.fulltextNo Fulltext-
item.grantfulltextnone-
item.languageiso639-1tr-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.openairetypeArticle-
item.cerifentitytypePublications-
crisitem.author.dept06.04. Department of Interior Architecture and Environmental Design-
Appears in Collections:İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü / Department of Interior Architecture and Environmental Design
Show simple item record



CORE Recommender

Page view(s)

6
checked on May 6, 2024

Google ScholarTM

Check




Altmetric


Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.