Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/20.500.11851/11162
Title: Dijitalleşmenin İşgücü Piyasasına Etkileri
Authors: Kılıç, Cem
Keywords: Dijitalleşme
Sanayi 4.0
İşgücü Piyasası
Digitalization
Industry 4.0
Labor Market
Publisher: Türk Ağır Sanayii Ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS)
Abstract: Dijital teknolojideki baş döndürücü gelişmelere bağlı olarak dünyanın Endüstri 4.0 adı verilen yeni bir Sanayi Devrimi evresine geçtiği
bu gelişmelerin önümüzdeki on yıllar içerisinde tüm dünyayı öncekilerden tamamen farklı yeni bir aşamaya geçireceği söylenmektedir. Söz konusu bu dönüşüme bağlı olarak bu günün işgücü piyasası da geçmiştekine oranla çok daha hızlı şekilde ve büyük çapta değişecektir ve değişmeye başlamıştır. Günümüzde pek çok şirket dijital dönüşüm yarışında öne geçebilmek için bu alanda uzmanlaşan elemanlar istihdam etmeye yönelmektedir. Geleceğin belirsizliği de dikkate alındığında, yarının işgücü piyasası için nasıl hazırlanılması ve gelecekte istihdamda olabilmek için hangi becerilere yatırım yapılması gerektiği gibi sorulara bugünden yanıt aranmaktadır.
The world has been transformed by digital technology. It has been named Industry 4.0 or the Fourth Industrial Revolution. Due to the digital transformation, today's labor market is changing much more rapidly and on a larger scale than in the past. Nowadays, many companies tend to employ experts who specialize in this field in order to take the lead in the digital transformation race. Taking into account the uncertainty of the future, questions are being sought today such as how to prepare for tomorrow's labor market and what skills should be invested in order to be employed in the future.
URI: https://www.tuhis.org.tr/pdf/1442.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.11851/11162
Appears in Collections:Uluslararası Girişimcilik Bölümü / Department of International Entrepreneurship

Show full item record



CORE Recommender

Page view(s)

4
checked on Apr 29, 2024

Google ScholarTM

Check





Items in GCRIS Repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.